Rechtvaardige Rijkunst
 
Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.

Rechtvaardige Rijkunst.

Correct, eerlijk, rechtgericht en zonder dwang paardrijden, leerde ik, vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met Mireille den Hoed en Antoine de Bodt. Paardrijden was heel lang maar een hobby voor mij. Maar door alles wat ik zag, leerde en voelde werd ik steeds fanatieker en enthousiaster. Mijn hobby werd een passie en ik wilde deze passie delen en vooral overbrengen. Ik wilde de machtige dieren waar ik zo gek op ben helpen. Ik begon veel lessen te geven en trainde geregeld verschillende paarden. En toch was ook dat nog niet genoeg. Ik wilde meer leren en weten en zocht geregeld naar een geschikte opleiding passend bij mijn visie. Die vond ik toen Mireille een opleiding oprichtte. En zo begon ik in september 2017 de opleiding Technisch Trainen niveau 3 aan de TAKT Academy (www.taktacademy.nl ) . Deze opleiding ronde ik met succes af in 2018 en vervolgens werd ik gevraagd om de opleiding tot TAKT instructeur (Niveau4 ) te volgen. Deze opleiding heb ik in juli 2019 met succes afgerond. Inmiddels mag ik mij dus instructeur van de TAKT Academy noemen. En hier ben ik zo trots op! Ik wil zo graag andere mensen laten voelen wat ik voel wanneer ik met de paarden bezig ben. De paarden zijn zulke fantastische dieren, maar ze worden zo vaak zo verkeerd begrepen en ik wil ze zo graag helpen. Helpen hun baasjes te leren om de paarden hun lijf beter te laten gebruiken. Ik wil anderen leren wat verticale en horizontale balans is, dat een paard gaat nageven als het verticaal in balans is. Ik wil alles overbrengen wat ik weet en ik word daar heel enthousiast van. Ik krijg er energie van als ik mens en dier kan helpen.

En daarom heb ik in september 2018 Rechtvaardige Rijkunst Lotte Sanders opgericht.
Rechtvaardig staat voor het recht richten van je paard, maar vooral ook om dit op een rechtvaardige en eerlijke manier te doen. En Rijkunst omdat ik vind dat paardrijden een kunst is, samen vanuit ontspanning iets moois neerzetten en elkaar verbeteren, paard en ruiter. Nadat ik een naam had bedacht welke mij op het lijf geschreven was, kon een logo niet meer ontbreken. Op dat moment waren de twee paarden in mijn leven Josje en Bliksem. Twee totaal verschillende paarden, maar met beide had ik hetzelfde doel, namelijk zo goed mogelijk gebruik van het lichaam, verticale en horizontale balans en verbinding en ontspanning. Marloes Hazelhoff, (beste vriendin, deel van het team van Rechtvaardige Rijkunst, site ontwerper en eigenaresse van Josje) heeft van een foto van Josje en een foto van Bliksem, waarin ze in dezelfde houding liepen een tekening gemaakt. De belijning is echter strak en recht en het plaatje is door middel van verbindingsstrepen volledig met elkaar verbonden.

Mijn logo geeft weer wat ik bereiken met een paard. Ik wil namelijk een paard dat in balans en rechtgericht is, daarvoor zijn de rechte lijnen. De verbindingsstrepen in het paard geven de verbinding van het hele paardenlijf weer. Alles moet kloppen om je paard te kunnen trainen, klopt er voor of achter iets niet dan compenseert je paard in een ander deel van zijn of haar lijf. De verbindingslijnen geven dus weer dat het hele lijf moet samen werken, maar ook een samenwerking met ruiter.  

Heb ik je interesse gewekt en wil je weten wat ik voor jou en je paard kan betekenen? Bekijk dan vooral mijn mogelijkheden. Staat je vraag en of antwoord er niet tussen, neem dan contact met mij op via het contact formulier.

 

 
 
 
 
E-mailen