Rechtvaardige Rijkunst
 
Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.

Hailey

Na heel veel jaren genoten te hebben van de luxe die ik had en nog steeds heb met Bliksem en Josje , kon nu ik de paarden thuis kan houden een eigen paard niet achterblijven.  Ik was eigenlijk nog helemaal niet op zoek, want ik wilde eerst gewoon eens wennen met Camel en Bliksem aan huis, naast mijn werk bij de politie en al het lesgeven. Maar kennissen kwam ik in oktober in contact met de vorige eigenaar van Hilde. Hilde is een 9 jarige merrie van Armany/Trento B.  

Ik kreeg de mogelijkheid om Hilde thuis op proef te nemen om te kijken of ze iets voor mij was en of ik er überhaupt een rijpaard van zou kunnen maken. Hilde was namelijk alleen betuigd voor de koets en had nog nooit een ruiter op haar rug gehad. Toen ik Hilde zag wist ik zeker dat zij een type paard voor mij was. Stoer met uitstraling en charmant tegelijk. Echter vond ik de naam Hilde totaal niet bij haar charmante uitstraling passen. Toen ze eenmaal thuis was doopte wij haar al gauw om tot Hailey. Dit pas bij haar krachtige uitstraling.   

Ik begon met Hailey te werken en eigenlijk zat ik al vrij snel op haar rug. Hailey is een heel erg nuchter paard en heeft al veel gezien in haar leven.  Zo heeft ze al meerdere malen mee gedaan aan het NK en verschillende grote wedstrijden gelopen in de marathon.  

Toen Hailey ongeveer anderhalve maand bij ons was besefte ik mij dat het tijd werd om haar te gaan keuren, omdat ik mij anders te veel aan haar zou gaan hechten. Ik liet haar volledig keuren als sportpaard bij het SMDC en tot mijn blijdschap werd ze goedgekeurd. Wel met de bemerking dat ze haar schraal in haar bespiering vonden en behoorlijk stijf. Gelukkig is ze hiervoor bij mij aan het juiste adres.  

Op dit moment train ik haar door middel van werken aan de hand, dubbele longe werk en wandelen. Ook rij ik zo’n 2 a 3 keer in de week zo’n 20 minuutjes op haar. Dit alles bestaat puur uit basis werk. Het opnieuw leren gebruiken van haar lijf en het leren buigen zoals je dat hoort te doen zonder een koets achter je.  De basisoefeningen van het verticaal in balans brengen van je paard.  Hiernaast wordt Hailey behandeld door Monique Rutten en Janneke Koekkoek. Zij helpen haar lijf losser te maken door middel van massage en osteopathie. Hailey gaat van het lopen alsof de koets nog achter haar hangt naar een paard wat zich steeds wat bewuster wordt van haar lijf. Ik ben erg benieuwd waar we over een jaar samen staan.

  • IMG-20210125-WA0048
  • IMG-20210125-WA0050
  • IMG-20210125-WA0047
 
 
 
 
E-mailen