Rechtvaardige Rijkunst
 
Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.

Stichting Helping Rhinos Netherlands.

Naast mijn werk en eigen bedrijf ben ik ook nog actief in de goede doelen sector. Hierbij ben ik algemeen bestuurslid van de Stichting Helping Rhinos Netherlands. Deze stichting maakt deel uit van de grotere Engelse stichting Helping Rhinos. En zoals de naam al zegt helpt de stichting door middel van verschillende facetten neushoorns te beschermen  in het wild en hiermee hun uitsterven te voorkomen.

Zoals sommigen weten gaat het niet zo erg goed met de neushoorn, neushoorns worden gestroopt omdat gedacht word dat de hoorn van de neushoorn geneeskrachtige werkingen heeft en daardoor ziektes zoals kanker zou kunnen genezen. Dit is echter niet waar, omdat de hoorn van een neushoorn enkel bestaat uit keratine (zoals onze eigen vingernagels) en samengeperste haarvezels.  Op dit moment worden er 3 neushoorns per dag gestroopt, dit gebeurt op gruwelijke wijze waarbij de neushoorn vaak nog in leven is als die ontdaan wordt van zijn hoorn. Het feit dat de mens in staat is om zulk dierenleed te veroorzaken en het feit dat de neushoorn serieus met uitsterven bereigd word, maakt dat wij hier wat tegen willen doen.
Ook heeft niet alleen de neushoorn het moeilijk, ook leeuwen, cheetahs, luipaarden & pangolins worden met uitsterven bedreigd. De neushoorn dient daarom ook als paraplu voor andere diersoorten. Hoezo? omdat met de acties die ingezet worden om neushoorn stroperij tegen te gaan en het veiligstellen van grote natuurgebieden andere dieren naast de neushoorn ook van zullen profiteren.

Wat zijn de voornaamste projecten van Helping Rhinos?
- Zululand Rhino Orphanage: De plek waar baby neushoorns waarvan de moeder gestroopt is opgevangen worden, verzorgd worden en uit kunnen groeien tot een evenwichte neushoorn met als doel ze weer te verwilderen zodat ze als wilde vrije neushoorn verder kunnen leven.
- Ol Pejeta Conservancy Kenia: Dit enorm mooie en grote natuurgebied met de laatste 2 noordelijke witte neushoorns!!!!! En met een goede populatie zwarte neushoorns wordt gesteund in zowel een fokprogramma, een honden unit (honden zijn van enorm groot belang bij het opsporen en oppakken van stropers) en het behoud van dit enorme natuurreservaat.
- Black Mamba's: Een van de weinige vrouwelijke anti stroperij units. Deze stoere vrouwen lopen dagelijks risico in het beschermen van deze iconische diersoort.
- Wildlife Conservation sites: Het bijdragen samen met andere NGO's aan het behoud van natuurgebieden. Door extreme ontbossing, toename van bevolking gaat steeds meer natuur verloren. Door natuurgebieden veilig te stellen kan dit voorkomen worden.
-Kariega Foundation: Het natuurgebied Kariega is het huis van neushoorn Thandi die een stropersaanval overleefde en hierbij ernstig verminkt raakte. Thandi bleek echter een enrome vechter te zijn en leeft nu nog steeds in het wild. Naast de neushoorns die beschermt worden in Kariega, draagt het Kariega Foundation ook bij aan het welzijn van omliggende gemeenschappen. Zo spelen ze een belangrijke rol in het geven van onderwijs.
- African Rhino Conservation Colaboration: Met het steunen van dit doel ondersteunen wij de locale vliegcomponent middels het ''eyes in the sky'' fenomeen. Hierdoor kan de locale bevolking vlieguren maken en gelijk bijdragen aan het voorkomen van stroperij.
- Helping Rhinos Webshop: Wil je graag bijdragen aan het helpen van neushoorns? kijk dan ook zeker een keertje in de webshop, daar vind je allerlei duurzame kleding waarmee je niet alleen de neushoorns maar ook het mileu mee helpt.

Ben je nieuwschierig geworden naar deze stichting? of wil je graag contact opnemen met leden van de stichting? dan kan dat via onderstaande opties.

Contact Helping Rhinos


Website Helping Rhinos


 
 
 
 
E-mailen