Rechtvaardige Rijkunst
 
Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.

Camel

Camel is een Welsh C ruin van bijna 12 jaar oud. Camel is in ons leven gekomen omdat hij op zoek waren naar een gezelschapsmaatje voor Bliksem zolang ik nog geen eigen paard had. Samen met de zus van Erik zochten we een pony waar Nienke, haar dochter, op kon rijden. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij Camel. Een ondeugende, maar wel brave pony.  We denken wel eens dat Camel grootheidswaanzin heeft, hij gedraagd zich soms als een grote wilde hengst en denkt dan ook vaak dat hij de baas kan spelen over Bliksem en Hailey.

Camel woont sinds augustus 2020 bij ons. Op dit moment wandelen en spelen we veel met Camel. Dit om een zo goed mogelijke band met hem op de bouwen, maar ook om hem te laten wennen aan het op nieuwe leren gebruiken van zijn lijf. Het 24 uur per dag buiten staan en toegang tot onbeperkt hooi heeft veel met zijn lijf gedaan. Ook is Camel behoorlijk scheef en zijn we met behulp van een aantal behandelaren aan het zorgen dat Camel beter in zijn lijfje komt te zitten. Zo had hij achterstallige onderhoudt aan zijn gebit en daardoor behoorlijke hoofdpijn. Hierdoor ervaart hij veel stress. Inmiddels is dit grotendeels verholpen en zien we Camel met de week meer gaan ontspannen. We hebben nog wel een weg te gaan, maar ik ben trots op hem. Wanneer hij er klaar voor is gaat Nienke ook lekker op hem rijden.  

Ik doe op dit moment zelf erg  weinig technische dingen met Camel, dit wordt name gedaan door Erik. En dat vind ik geweldig.  Erik wilde graag leren longeren en dat gaat hem met Camel super goed af. Mooi om te zien hoe iemand met weinig ervaring met paarden steeds beter weet en ziet wanneer een paard goed loopt en wat je moet doen als het niet goed is. Camel loopt dan ook grotendeels verticaal in balans aan de longe en daar zijn we erg blij mee. 

  • IMG-20210125-WA0043
  • IMG-20210125-WA0014
 
 
 
 
E-mailen